
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
sera feta pokruszonego100 g
-
oliwy z oliwek45 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej1 łyżka
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
tymianku, świeżego1 łyżka
-
dyni piżmowej pokrojonej na 3 cm kawałki250 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski6
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżka
-
pasty harissa (opcjonalnie)1 łyżka
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
wody700 g
-
nasion kopru włoskiego, suszonych uprzednio uprażonych2 łyżeczki
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej400 - 440 g
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
jarmużu bez twardych łodyg, pokrojonego na kawałki150 g
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
368 kcal /
1529 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1041 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska