
Urządzenia i Akcesoria
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
wody150 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
mąki z ciecierzycy90 g
-
soli½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
suszonych pomidorów, mieszanki przypraw½ łyżeczki
-
kalafiora (1 szt.), podzielonego na 3 cm różyczki600 - 700 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
207.3 kcal /
868 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
22.6 g
Błonnik
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.