
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 150 g wody
- 20 g oleju rzepakowego
- 90 g mąki z ciecierzycy
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- ½ łyżeczki suszonych pomidorów, mieszanki przypraw
- 600 - 700 g kalafiora (1 szt.), podzielonego na 3 cm różyczki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 868 kJ / 207.3 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mąka z ciecierzycy
45 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową
1 godz. 10 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Placuszki wege z ciecierzycy
30 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min