
Urządzenia i Akcesoria
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
10 sztuk
Składniki
-
oliwa z oliwek ilość do posmarowania placków
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2 - 4
-
liści szpinaku, świeżych100 g
-
jarmużu bez zdrewniałych łodyg, podzielonego na kawałki100 g
-
liści bazylii, świeżych30
-
jogurtu naturalnego150 g
-
mąki pszennej80 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
Dip serowo-paprykowy
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki120 g
-
ząbek czosnku1
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek10 g
-
sera camembert pokrojonego na kawałki80 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
jogurtu naturalnego90 - 100 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
120.9 kcal /
506.2 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
254.5 mg