Urządzenia i Akcesoria
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
20 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia dyni
-
1 łyżka octu balsamicznego
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
-
200 g komosy ryżowej (quinoa)
-
1000 g wody
-
600 g dyni piżmowej pokrojonej w 2 cm kostkę
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
400 g czerwonej cebuli pokrojonej w 3 mm plastry
-
30 g octu balsamicznego
-
2 jajka
-
150 g sera koziego pokrojonego na kawałki
-
150 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
18.8 g
Kalorie
1415 kJ /
338 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LOW FAT
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 Min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 Min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 Min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 Std. 55 Min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 Std. 20 Min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 Std. 45 Min
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Hummus z domowym tahini
25 Min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 Std. 10 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 Min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 Min