
Wersje kompatybilne
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka soli
- 20 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia dyni
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 50 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
- 200 g komosy ryżowej (quinoa)
- 1000 g wody
- 600 g dyni piżmowej pokrojonej w 2 cm kostkę
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 400 g czerwonej cebuli pokrojonej w 3 mm plastry
- 30 g octu balsamicznego
- 2 jajka
- 150 g sera koziego pokrojonego na kawałki
- 150 g sera ricotta podzielonego na kawałki
- 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 338 kcal / 1415 kJ
- Białko
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Węglowodany
- 24.3 g