
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia dyni20 g
-
octu balsamicznego1 łyżka
-
sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki50 g
-
komosy ryżowej (quinoa)200 g
-
wody1000 g
-
dyni piżmowej pokrojonej w 2 cm kostkę600 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 3 mm plastry400 g
-
octu balsamicznego30 g
-
jajka2
-
sera koziego pokrojonego na kawałki150 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki150 g
-
tymianku, świeżego tylko liście2 - 3 gałązki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
338 kcal /
1415 kJ
Białko
18.8 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LOW FAT
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Duo z buraka
35 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1 godz.
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Burgery z buraka z karmelizowaną cebulą
2 godz. 50 min