Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków

Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków

4.4 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

Chipsy z siemienia lnianego
  • 230 g siemienia lnianego złotego
    230 g siemienia lnianego brązowego
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g pomidorów, z puszki
    400 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki
  • 50 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z oleju
  • 100 g wody
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
Dip z buraków
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
  • 150 g czerwonych buraków, gotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g jogurtu typu greckiego
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 402.8 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 1133.2 kJ / 270.7 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 15.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...