
Urządzenia i Akcesoria
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Chipsy z siemienia lnianego
-
siemienia lnianego złotego230 g
-
cebuli przekrojonej na pół40 g
-
ząbki czosnku2
-
pomidorów, z puszki400 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki50 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z oleju50 g
-
wody100 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych2 łyżeczki
Dip z buraków
-
ząbki czosnku2
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej100 g
-
czerwonych buraków, gotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)150 g
-
jogurtu typu greckiego100 g
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
270.7 kcal /
1133.2 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
402.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegańskie kulki mocy
15 min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 godz. 20 min
Kulki owsiane z burakiem i borówkami
30 min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Bananowe kulki mocy
20 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min