Urządzenia i Akcesoria
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g twarogu koziego kanapkowego
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
6 łyżek oliwy z oliwek
-
300 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
100 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
100 - 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
7 jajek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.7 g
Kalorie
1593.1 kJ /
380.5 kcal
Tłuszcz
106.3 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min