
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g twarogu koziego, kanapkowego
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 100 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 300 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 100 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 100 - 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 7 jajek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1593.1 kJ / 380.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 106.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 Min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Placek z hummusem z cieciorki
20min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 Min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min