Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g twarogu koziego, kanapkowego
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 100 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 300 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 100 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 100 - 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 7 jajek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1593.1 kJ / 380.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 106.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 Min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1h
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1h 10min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 Min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 Min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 Std. 50 Min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1h 10min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1hod. 25min