Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)

Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)

4.4 576 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Salsa rzodkiewkowa
  • rzodkiewek
    160 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    60 g
  • musztardy delikatesowej, wegańskiej
    10 g
  • białego octu winnego
    25 g
  • oliwy z oliwek
    35 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    15 g
Kotlety brokułowe
  • wody
    460 g
  • brokułów różyczek
    500 g
  • migdałów, ze skórką
    70 g
  • mąki sojowej
    30 g
  • bułki tartej wegańskiej
    20 g
  • płatków owsianych
    30 g
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 319.3 kcal / 1336 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 20.4 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 1096.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...