
Wersje kompatybilne
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa rzodkiewkowa
- 160 g rzodkiewek
- 60 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 10 g musztardy delikatesowej, wegańskiej
- 25 g białego octu winnego
- 35 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
Kotlety brokułowe
- 460 g wody
- 500 g brokułów różyczek
- 70 g migdałów, ze skórką
- 30 g mąki sojowej
- 20 g bułki tartej wegańskiej
- 30 g płatków owsianych
- 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 319.3 kcal / 1336 kJ
- Białko
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Sód
- 1096.1 mg