Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
TM6 TM5

Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)

4.4 (530 ocen)

Składniki

Salsa rzodkiewkowa

  • 160 g rzodkiewek
  • 60 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g musztardy, delikatesowej, wegańskiej
  • 25 g białego octu winnego
  • 35 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy

Kotlety brokułowe

  • 460 g wody
  • 500 g brokułów, różyczek
  • 70 g migdałów, ze skórką
  • 30 g mąki sojowej
  • 20 g bułki tartej, wegańskiej
  • 30 g płatków owsianych
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1336 kJ / 319.3 kcal
Białko
12.4 g
Węglowodany
26.5 g
Tłuszcz
20.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
8.4 g
Sód
1096.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy