
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Salsa rzodkiewkowa
-
rzodkiewek160 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
musztardy delikatesowej, wegańskiej10 g
-
białego octu winnego25 g
-
oliwy z oliwek35 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy15 g
Kotlety brokułowe
-
wody460 g
-
brokułów różyczek500 g
-
migdałów, ze skórką70 g
-
mąki sojowej30 g
-
bułki tartej wegańskiej20 g
-
płatków owsianych30 g
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319.3 kcal /
1336 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
1096.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska