
Urządzenia i Akcesoria
Gaskońska zupa garbure z tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
Marynata tofu
-
tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę60 - 65 g
-
ząbek czosnku1
-
sosu sojowego10 g
-
oliwy z oliwek5 g
Zupa garbure
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli przekrojonej na pół35 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
rzepy pokrojonej na kawałki50 g
-
pora tylko białej części, pokrojonej w 5 mm plastry35 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
wody400 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki65 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
219.7 kcal /
919.3 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
23.3 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
413 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska