
Urządzenia i Akcesoria
Gaskońska zupa garbure z tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
Marynata tofu
-
60 - 65 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 ząbek czosnku
-
10 g sosu sojowego
-
5 g oliwy z oliwek
Zupa garbure
-
50 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki
-
35 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g rzepy pokrojonej na kawałki
-
35 g pora tylko białej części, pokrojonej w 5 mm plastry
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g wody
-
65 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
219.7 kcal /
919.3 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
23.3 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
413 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska