Gaskońska zupa garbure z tofu

Gaskońska zupa garbure z tofu

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

Marynata tofu
  • tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
    60 - 65 g
  • ząbek czosnku
    1
  • sosu sojowego
    10 g
  • oliwy z oliwek
    5 g
Zupa garbure
  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    35 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • rzepy pokrojonej na kawałki
    50 g
    50 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
  • pora tylko białej części, pokrojonej w 5 mm plastry
    35 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • wody
    400 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
    65 g
    65 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, krojonej
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
    80 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 219.7 kcal / 919.3 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 23.3 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 413 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...