Gaskońska zupa garbure z tofu

Gaskońska zupa garbure z tofu

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

Marynata tofu
  • 60 - 65 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g sosu sojowego
  • 5 g oliwy z oliwek
Zupa garbure
  • 50 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki
  • 35 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g rzepy pokrojonej na kawałki
    50 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
  • 35 g pora tylko białej części, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 400 g wody
  • 65 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
    65 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, krojonej
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 szczypta soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 219.7 kcal / 919.3 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 23.3 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 413 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...