
Urządzenia i Akcesoria
Ragout z soczewicą i burakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
zielonej soczewicy, suszonej200 g
-
wrząca woda do namoczenia soczewicy
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki80 g
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki400 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki120 g
-
kminu rzymskiego, mielonego2 - 3 szczypty
-
oliwy z oliwek30 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry250 g
-
sosu sojowego jasnego20 g
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liście laurowe, suszone2
-
pieprzu czarnego, mielonego1 płaska łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego70 g
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
234 kcal /
984 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min