Urządzenia i Akcesoria
Ragout z soczewicą i burakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
200 g zielonej soczewicy, suszonej
-
wrząca woda do namoczenia soczewicy
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
400 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
-
30 g oliwy z oliwek
-
250 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
20 g sosu sojowego jasnego
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.4 g
Kalorie
984 kJ /
234 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
6.7 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 Std. 35 Min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 Std. 30 Min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 Min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 Std. 15 Min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 Std. 10 Min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 Min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 Std. 10 Min
Dal makhani
13 Std. 20 Min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 Min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min