Urządzenia i Akcesoria
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Oliwa pietruszkowo-cytrynowa
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
Zupa fasolowa
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
-
120 cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
20 g masła klarowanego
-
1 liść laurowy, suszony
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki bazylii, suszonej
-
¼ łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
250 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1359 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Zupa caldo verde
45 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Krupnik z grzybami
45 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min