
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie chop suey
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
grzybów, suszonych mieszanych, np. mun, shiitake, enoki100 g
-
wody wrzącej400 g
-
oleju sezamowego20 g
-
oleju ryżowego20 g
-
cebuli pokrojonej w piórka150 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)200 g
-
pora pokrojonego w 3 mm półplastry120 g
-
pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy100 g
-
kiełków soi, świeżych130 g
-
sosu sojowego25 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczyptę
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku½ łyżeczki
-
ziaren sezamu (opcjonalnie) do posypania1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264.7 kcal /
1107.3 kJ
Białko
8.9 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
35.8 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
435.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min
Zupa miso z warzywami
30 min