Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 100 g oliwy z oliwek
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 12 liści bazylii, świeżych
Zupa
- 30 g cebuli dymki, tylko białej części
- 3 ząbki czosnku
- 20 g bulwy kopru włoskiego
- 10 g oliwy z oliwek
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 100 g pomidorów, bez skóry
- 100 g grochu suchego, połówek
- 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1100 g wody
- 1 - 2 łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 75 g makaronu, suchego, typu penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1284 kJ / 460 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 Std. 45 Min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30min
Egejska zupa warzywna
50min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15h 10min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1h
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1h 40min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1h
Wiosenna zupa minestrone
50min
Zupa z wiosennych warzyw
35min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min