Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto

Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto

4.4 132 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

Pesto
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    30 g
  • ząbki czosnku
    4
  • liści bazylii, świeżych
    12
Zupa
  • cebuli dymki tylko białej części
    30 g
  • ząbki czosnku
    3
  • bulwy kopru włoskiego
    20 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    100 g
  • pomidorów bez skóry
    100 g
  • grochu suchego, połówek
    100 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
    100 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    1100 g
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • makaronu, suchego, typu penne
    75 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 460 kcal / 1284 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 30.9 g
Węglowodany 40.1 g
Błonnik 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...