
Urządzenia i Akcesoria
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Pesto
-
oliwy z oliwek100 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki30 g
-
ząbki czosnku4
-
liści bazylii, świeżych12
Zupa
-
cebuli dymki tylko białej części30 g
-
ząbki czosnku3
-
bulwy kopru włoskiego20 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki100 g
-
pomidorów bez skóry100 g
-
grochu suchego, połówek100 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki100 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody1100 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
makaronu, suchego, typu penne75 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
460 kcal /
1284 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
30.9 g
Węglowodany
40.1 g
Błonnik
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska