Fasola adzuki po prowansalsku

Fasola adzuki po prowansalsku

4.5 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz.
4 porcje

Składniki

Namaczanie fasoli
  • fasoli adzuki, suchej
    150 g
  • wody
    500 g
Przygotowanie dania
  • liści bazylii, świeżych
    10
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • wody
    500 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    130 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • czerwonej papryki pokrojonej w 5 mm paski
    180 g
  • pomidorów pokrojonych w ćwiartki
    350 g
  • czarnych oliwek, bez pestek
    40 g
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 235.1 kcal / 983.6 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 34.6 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 824.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...