
Urządzenia i Akcesoria
Fasola adzuki po prowansalsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz.
4 porcje
Składniki
Namaczanie fasoli
-
fasoli adzuki, suchej150 g
-
wody500 g
Przygotowanie dania
-
liści bazylii, świeżych10
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
wody500 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki130 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek20 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w 5 mm paski180 g
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki350 g
-
czarnych oliwek, bez pestek40 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
235.1 kcal /
983.6 kJ
Białko
11.1 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
34.6 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
824.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 Std. 30 Min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 Std.
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 Std. 30 Min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 Std. 15 Min
Pilaw z bakaliami
50 Min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Dal makhani
13 Std. 20 Min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 Std. 10 Min
Falafele z bobu i cieciorki
50 Min