
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Namaczanie fasoli
- 150 g fasoli adzuki, suchej
- 500 g wody
Przygotowanie dania
- 10 liści bazylii, świeżych
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 500 g wody
- 130 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 180 g czerwonej papryki, pokrojonej w 5 mm paski
- 350 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 8 czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 886 kJ / 211 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 9.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 Std. 15 Min
Sałatka z kaszy quinoa
40min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 Std. 30 Min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1h 20min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45min
Pasztet z brukwi
2h 5min
Ragout z marynowanym tofu
1h 40 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 Std.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45min
Peruwiańskie quinotto
35 min