Fasola adzuki po prowansalsku
TM6 TM5

Fasola adzuki po prowansalsku

4.5 (28 ocen)

Składniki

Namaczanie fasoli

  • 150 g fasoli adzuki, suchej
  • 500 g wody

Przygotowanie dania

  • 10 liści bazylii, świeżych
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 500 g wody
  • 130 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 180 g czerwonej papryki, pokrojonej w 5 mm paski
  • 350 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 8 czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
886 kJ / 211 kcal
Białko
10.5 g
Węglowodany
33.9 g
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
9.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy