Fasola adzuki po prowansalsku

Fasola adzuki po prowansalsku

4.4 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz.
4 porcje

Składniki

Namaczanie fasoli
  • 150 g fasoli adzuki, suchej
  • 500 g wody
Przygotowanie dania
  • 10 liści bazylii, świeżych
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 500 g wody
  • 130 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 180 g czerwonej papryki pokrojonej w 5 mm paski
  • 350 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
  • 40 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 235.1 kcal / 983.6 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 34.6 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 824.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...