![Fasola adzuki po prowansalsku Fasola adzuki po prowansalsku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D86593E3-F7AC-45B7-B2D2-A486C0532DF6/Derivates/C753E2AD-C8D7-441A-AFFE-A5EC1B2F2E56.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Namaczanie fasoli
- 150 g fasoli adzuki, suchej
- 500 g wody
Przygotowanie dania
- 10 liści bazylii, świeżych
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 500 g wody
- 130 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 180 g czerwonej papryki, pokrojonej w 5 mm paski
- 350 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 40 g czarnych oliwek, bez pestek
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 983.6 kJ / 235.1 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 824.9 mg