Zupa caldo verde
TM5 TM6

Zupa caldo verde

Składniki

  • 250 g kapusty włoskiej
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 60 g kiełbasy chorizo, pikantnej, pokrojonej w plastry
  • 50 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
670 kJ / 160 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
18.2 g
Tłuszcz
9.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie