
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g kapusty włoskiej bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
- 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 60 g kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 140.2 kcal / 586.4 kJ
- Białko
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 728 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa minestrone
45 Min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 Min
Gulasz ziemniaczany
1 Std. 10 Min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 Min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 Min
Bob czorba
13 Std. 15 Min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Kartoflanka
55 Min
Minestrone z kurczakiem
50 Min
Toskańska zupa fasolowa
50 Min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 Min