Azjatycka zupa warzywna z tofu
TM6 TM5

Azjatycka zupa warzywna z tofu

4.3 ( 73 oceny )

Składniki

  • 10 - 15 g kolendry, świeżej
    lub 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 100 g tofu, bardzo twardego naturalnego, odsączonego z zalewy, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 45 g sosu sojowego jasnego
  • 30 g oleju sezamowego
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g chińskiej białej rzodkwi pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1000 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) wegańskiego, pokruszone
  • 30 g cebuli dymki drobno pokrojonej
  • 100 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach
  • 100 g chińskiego makaronu jajecznego, suchego w formie grubych nitek, wegańskiego, o 5-7 min czasie gotowania
  • 2 - 3 łyżki białego octu winnego
  • 1 - 2 łyżki syropu z agawy
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
191 kcal / 800 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy