
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10 - 15
g kolendry, świeżej
lub 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście - 100 g tofu, bardzo twardego naturalnego, odsączonego z zalewy, pokrojonego w 2 cm kostkę
- 45 g sosu sojowego jasnego
- 30 g oleju sezamowego
- 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g chińskiej białej rzodkwi pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) wegańskiego, pokruszone - 30 g cebuli dymki drobno pokrojonej
- 100 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach
- 100 g chińskiego makaronu jajecznego, suchego w formie grubych nitek, wegańskiego, o 5-7 min czasie gotowania
- 2 - 3 łyżki białego octu winnego
- 1 - 2 łyżki syropu z agawy
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 191 kcal / 800 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 3.9 g