Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g fasoli jasiek, suchej
- 1920 g wody
- 150 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 160 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g mąki pszennej
- 20 g oliwy z oliwek
- 25 - 30 g koncentratu pomidorowego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- 30 liści mięty, świeżej, drobno pokrojonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 910 kJ / 218 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Błonnik
- 11.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal makhani
13 Std. 20 Min
Gulasz sojowy z knedlami
1 Std. 20 Min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 Min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 Min
Fizoły ze śliwkami
9 Std. 30 Min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 Min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 Std.
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Wodzionka
25 Min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 Min
Zupa caldo verde
45 Min