Urządzenia i Akcesoria
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 14 godz.
6 porcji
Składniki
Namaczanie fasoli
-
100 g fasoli Piękny Jaś, suszonej (Jaś Karłowy)
-
1000 g wody gorącej
Przygotowanie dania
-
150 g kaszy jaglanej
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g pora tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
10 g masła plus 1 łyżeczka
-
450 - 500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych (np. natki pietruszki, majeranku, rozmarynu, tymianku)
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g kiełbas sojowych pokrojonych w 1 cm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.7 g
Kalorie
870 kJ /
208 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
34.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min