
Urządzenia i Akcesoria
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 14 godz.
6 porcji
Składniki
Namaczanie fasoli
-
fasoli Piękny Jaś, suszonej (Jaś Karłowy)100 g
-
wody gorącej1000 g
Przygotowanie dania
-
kaszy jaglanej150 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
pora tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry120 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki120 g
-
ząbki czosnku3
-
masła plus 1 łyżeczka10 g
-
wody450 - 500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mieszanych ziół, suszonych (np. natki pietruszki, majeranku, rozmarynu, tymianku)1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ płaskiej łyżeczki
-
kiełbas sojowych pokrojonych w 1 cm plastry100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
208 kcal /
870 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
34.3 g
Błonnik
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska