Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi

Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi

3.6 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 14 godz.
6 porcji

Składniki

Namaczanie fasoli
  • fasoli Piękny Jaś, suszonej (Jaś Karłowy)
    100 g
  • wody gorącej
    1000 g
Przygotowanie dania
  • kaszy jaglanej
    150 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • pora tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry
    120 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    120 g
  • ząbki czosnku
    3
  • masła plus 1 łyżeczka
    10 g
  • wody
    450 - 500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • mieszanych ziół, suszonych (np. natki pietruszki, majeranku, rozmarynu, tymianku)
    1 łyżeczka
  • liście laurowe, suszone
    2
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ płaskiej łyżeczki
  • kiełbas sojowych pokrojonych w 1 cm plastry
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 208 kcal / 870 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 34.3 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...