Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami

Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sztuk

Składniki

  • 15 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków
  • 150 g napoju sojowego plus dodatkowa ilość do posmarowania (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki cukru
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    ¾ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 260 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 30 g oleju
  • ¾ łyżeczki soli
  • 100 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 500 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ⅓ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 5 g sosu sojowego
  • czarnuszka do posypania (patrz wariant)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 144.3 kcal / 603.6 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 3.1 g
Węglowodany 24.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 177 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...