Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami

Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sztuk

Składniki

  • grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków
    15 g
  • napoju sojowego plus dodatkowa ilość do posmarowania (patrz wskazówka)
    150 g
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
    ¾ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    260 g
  • oleju
    30 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • zielonej soczewicy, suszonej
    100 g
  • wody
    500 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    ⅓ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • sosu sojowego
    5 g
  • czarnuszka do posypania (patrz wariant)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 144.3 kcal / 603.6 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 3.1 g
Węglowodany 24.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 177 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...