
Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sztuk
Składniki
-
grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków15 g
-
napoju sojowego plus dodatkowa ilość do posmarowania (patrz wskazówka)150 g
-
cukru½ łyżeczki
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia260 g
-
oleju30 g
-
soli¾ łyżeczki
-
zielonej soczewicy, suszonej100 g
-
wody500 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
majeranku, suszonego⅓ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
sosu sojowego5 g
-
czarnuszka do posypania (patrz wariant)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
144.3 kcal /
603.6 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
3.1 g
Węglowodany
24.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
177 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska