Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 30 g cebuli dymki, przekrojonej na pół
- 200 g majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)
- 40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
- 20 - 40 g octu jabłkowego
- 20 g syropu klonowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 czubata łyżeczka musztardy
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
- 150 g tofu, średnio twardego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1123.5 kJ / 268.5 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 651 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegański ramen z masłem orzechowym
45min
Wegańskie brownie
2h 45min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1h
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12h 10min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 Min
Chałka wegańska z suszonymi owocami
2 Std. 30 Min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50min
Kremowy „serek” z nerkowców
25min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 Min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25min
Korma z pieczonymi warzywami
55 Min