Urządzenia i Akcesoria
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
440 g
Składniki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
30 g cebuli dymki przekrojonej na pół
-
200 g majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)
-
40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
20 - 40 g octu jabłkowego
-
20 g syropu klonowego
-
1 ząbek czosnku
-
1 czubata łyżeczka musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
150 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
651 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1123.5 kJ /
268.5 kcal
Tłuszcz
22.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Wegański sos „serowy”
20 min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Wegańskie aïoli
5 godz. 10 min
Ziołowy hummus z falafelami
13 godz. 40 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Hummus z pieczoną papryką (BLW, dla dzieci)
50 min
Tofucznica
30 min