Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu

Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu

4.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
440 g

Składniki

  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 30 g cebuli dymki przekrojonej na pół
  • 200 g majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)
  • 40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 20 - 40 g octu jabłkowego
  • 20 g syropu klonowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czubata łyżeczka musztardy
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
  • 150 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 651 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 1123.5 kJ / 268.5 kcal
Tłuszcz 22.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...