
Urządzenia i Akcesoria
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
440 g
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
cebuli dymki przekrojonej na pół30 g
-
majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)200 g
-
pasty tahini (patrz wskazówka)40 g
-
octu jabłkowego20 - 40 g
-
syropu klonowego20 g
-
ząbek czosnku1
-
musztardy1 czubata łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
cebuli suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki150 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
268.5 kcal /
1123.5 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
22.4 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
651 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 Min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 Min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 Std.
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 Min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6)
40 Min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 Std. 10 Min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 Min
Korma z pieczonymi warzywami
55 Min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 Min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 Min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 Min
Kakaowy koktajl z nasionami konopi
10 Min