Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 30 g cebuli dymki, przekrojonej na pół
- 200 g majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)
- 40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
- 20 - 40 g octu jabłkowego
- 20 g syropu klonowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 czubata łyżeczka musztardy
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
- 150 g tofu, średnio twardego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1123.5 kJ / 268.5 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 651 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Kanapki z pastą z tofu
5min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Chałka wegańska z suszonymi owocami
2h 30min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Wegańskie aïoli
5h 10min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Pasztet z selera
2h
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Tofucznica
30 min