Urządzenia i Akcesoria
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
440 g
Składniki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
30 g cebuli dymki przekrojonej na pół
-
200 g majonezu, wegańskiego (patrz wskazówka)
-
40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
20 - 40 g octu jabłkowego
-
20 g syropu klonowego
-
1 ząbek czosnku
-
1 czubata łyżeczka musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
150 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
651 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1123.5 kJ /
268.5 kcal
Tłuszcz
22.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 Min
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 Min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 Std. 10 Min
Żurek wegański
35 Min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 Min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 Min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 Min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 Min
Koreański ramen z tofu
50 Min
Tofucznica
30 Min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 Min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 Min