Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g mleka
- 180 g wody
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 łyżeczka cukru
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki soli
- olej rzepakowy, do natłuszczenia formy i miski
- 250 g czerwonego pesto (patrz wskazówka)
- 1 jajko
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 722 kJ / 172 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 210 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 Std. 50 Min
Paluszki z serem i ziołami
40 menit
Wytrawne ciasteczka parmezanowe
1h 25 min
Drożdżowa choinka z pesto
2h 20 min.
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1h
Imprezowa gwiazda z pesto
2h 30min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6)
1h
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1h 10min
Chrupiąca focaccia
2 Std. 10 Min
Chlebek-choinka do odrywania
2 Std. 10 Min
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45min