
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
24 kawałki
Składniki
-
90 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mleka
-
180 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki soli
-
olej rzepakowy do natłuszczenia formy i miski
-
250 g czerwonego pesto (patrz wskazówka)
-
1 jajko
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
172 kcal /
722 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
210 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wytrawne ciasteczka parmezanowe
1 Std. 25 Min
Rogaliki à la pizza
1 Std. 5 Min
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2 Std. 30 Min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 Std. 50 Min
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 Std. 40 Min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 Std. 30 Min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 Std. 10 Min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 Std. 30 Min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 Min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 Std. 20 Min