Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
24 kawałki
Składniki
-
90 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mleka
-
180 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki soli
-
olej rzepakowy do natłuszczenia formy i miski
-
250 g czerwonego pesto (patrz wskazówka)
-
1 jajko
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
210 mg
Białko
4 g
Kalorie
722 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Galette z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz. 20 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 godz. 20 min
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Drożdżowa choinka z pesto
2 godz. 20 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 godz. 45 min
Odjazdowe pizzerki
1 godz. 40 min