Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g mleka
- 180 g wody
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 łyżeczka cukru
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki soli
- olej rzepakowy, do natłuszczenia formy i miski
- 250 g czerwonego pesto (patrz wskazówka)
- 1 jajko
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 722 kJ / 172 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 210 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzowe muffiny
1h 50min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 godz. 20 min
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
1h 50min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Imprezowa gwiazda z pesto
2 godz. 30 min
Pieczone oponki à la pizza
1h 30min
Małpi chlebek à la pizza
1h 50min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min
Hot-dogowe muffiny
2 Std.
Focaccia z cebulą
2hod. 20min
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min