
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
24 kawałki
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki90 g
-
mleka200 g
-
wody180 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu650 g
-
soli2 łyżeczki
-
olej rzepakowy do natłuszczenia formy i miski
-
czerwonego pesto (patrz wskazówka)250 g
-
jajko1
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
172 kcal /
722 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
210 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska