Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g mleka
- 180 g wody
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 łyżeczka cukru
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki soli
- olej rzepakowy, do natłuszczenia formy i miski
- 250 g czerwonego pesto (patrz wskazówka)
- 1 jajko
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 722 kJ / 172 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 210 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czarna focaccia
2 Std. 40 Min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 Min
Rogaliki à la pizza
1u. 5min
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1 Std. 10 Min
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Tarta tatin
2 Std.
Imprezowa gwiazda z pesto
2u. 30min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 Std. 10 Min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2h 35min
Rozeta pizzowa do odrywania
1 Std. 45 Min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 Std. 45 Min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min