Urządzenia i Akcesoria
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
Składniki
-
180 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
300 g mąki orkiszowej, razowej, typu 1850-2000300 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
80 g wody, schłodzonej
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
200 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
150 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
150 g pora tylko biała i jasnozielona część
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
200 g sera typu feta Hochland®, Sałatkowy w bloczku, podzielony na kawałki
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
75 g jogurtu typu islandzkiego, skyru
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kanapeczki z pieczonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
3 Std. 15 Min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 Std.
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 Min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 Min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 Min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 Std. 20 Min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6, TM7)
1 Std. 10 Min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6, TM7)
55 Min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 Std. 10 Min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 Min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 Std. 20 Min
Bułki maślane z ziarnami
2 Std.