Urządzenia i Akcesoria
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
180 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
300 g mąki orkiszowej, razowej, typu 1850-2000300 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
80 g wody, schłodzonej
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
200 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
150 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
150 g pora tylko biała i jasnozielona część
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
200 g sera typu feta Hochland®, Sałatkowy w bloczku, podzielony na kawałki
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
75 g jogurtu typu islandzkiego, skyru
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1108.7 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
3369.8 kJ /
805.4 kcal
Tłuszcz
49.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
31.4 g
Węglowodany
70.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM5)
1 godz. 50 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1 godz. 45 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min