
Urządzenia i Akcesoria
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki180 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000300 g
-
wody, schłodzonej80 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół200 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami150 g
-
pora tylko biała i jasnozielona część150 g
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych1 łyżeczka
-
sera typu feta Hochland®, Sałatkowy w bloczku, podzielony na kawałki200 g
-
liści bazylii, świeżych5 g
-
jogurtu typu islandzkiego, skyru75 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
805.4 kcal /
3369.8 kJ
Białko
20.1 g
Tłuszcz
49.6 g
Węglowodany
70.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
31.4 g
Sód
1108.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 Std.
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1 Std. 20 Min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 Std. 20 Min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 Std.
Pizza z warzywami (TM6)
1 Std. 20 Min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 Std. 5 Min
Paluchy z koprem włoskim
3 Std.
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 Min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 Std.
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 Std. 20 Min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 Std.
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 Min