Urządzenia i Akcesoria
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
500 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 2 cm paski
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
200 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
-
300 g wody
-
1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 papryczka chili cayenne, suszona (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1128 mg
Białko
12.9 g
Kalorie
1325.1 kJ /
316.7 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
41.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min