
Urządzenia i Akcesoria
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki250 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek40 g
-
boczniaków, świeżych pokrojonych w 2 cm paski500 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)200 g
-
wody300 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
papryczka chili cayenne, suszona (opcjonalnie)1
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy400 g
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
316.7 kcal /
1325.1 kJ
Białko
12.9 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
41.8 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
1128 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 min
Żurek wegański
35 min
Buraki à la Wellington
3 godz.
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
45 min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Wegańskie curry ze szparagami
1 godz.
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min