Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
35 sztuk
Składniki
-
300 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 2000, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
120 g wody
-
35 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
66.9 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
162.8 kJ /
38.9 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 godz. 15 min
Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem
10 min
Dyniowe bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
3 godz. 20 min
Wieniec adwentowy
1 godz. 25 min
Muffinki dyniowe z kruszonką
25 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Ciastka owsiane
35 min