Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie ciasto z jabłkami do odrywania
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
-
150 g napoju roślinnego np. owsianego, migdałowego
-
100 g cukru
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 szczypta soli
-
1 - 2 jabłka (ok. 250 g łącznie)
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
14.2 mg
Białko
3 g
Kalorie
677.4 kJ /
161.9 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
31.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałka wegańska z suszonymi owocami
2 godz. 30 min
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Ciasto z kawałkami czekolady
1 godz.
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Ślimaczki z makiem i żurawiną
2 godz. 10 min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Wegańskie ciastka korzenne
1 godz.
Wegańskie naleśniki
50 min
Bułeczki-jabłka
2 godz. 30 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min