Boczniaki à la śledzie z cebulką
TM6 TM5

Boczniaki à la śledzie z cebulką

4.4 (61 ocen)

Składniki

  • 2 płaty wodorostów nori, pokrojone na kawałki
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 120 g oleju lnianego (patrz wskazówka)
  • 60 g octu jabłkowego
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych, suszonych
  • 500 g boczniaków, świeżych, pokrojonych wzdłuż na ok. 2 cm paski
  • 20 g oleju rzepakowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1051.6 kJ / 251.3 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
8.5 g
Tłuszcz
23.9 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
2.7 g
Sód
695.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy