![Boczniaki à la śledzie z cebulką Boczniaki à la śledzie z cebulką](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f7dccfb31d807561681b145a6b6f20f6/Derivates/882683579ef65c5eec39f5b5e776838465c47a3c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 płaty wodorostów nori, pokrojone na kawałki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g oleju lnianego (patrz wskazówka)
- 60 g octu jabłkowego
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 5 liści laurowych, suszonych
- 500 g boczniaków, świeżych, pokrojonych wzdłuż na ok. 2 cm paski
- 20 g oleju rzepakowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1051.6 kJ / 251.3 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 695.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6)
50 Min
Buraki à la Wellington
3h
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45min
Świąteczny łosoś
35 Min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30min
Żurek wegański
35 Min
Tofucznica
30min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20min
Wegański bigos z boczniakami
1 Std. 40 Min
Pasztet z selera
2h
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40min