
Urządzenia i Akcesoria
Pudding chia z galaretką borówkową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
⅓ laski wanilii (ok. 4 cm)
-
65 g orzechów nerkowca
-
170 g wody
-
15 g syropu klonowego
-
⅓ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
35 g nasion chia
Galaretka borówkowa
-
100 g borówek, świeżych
-
15 g syropu klonowego
-
syrop klonowy ilość do podania
-
borówki, świeże ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
335.8 kcal /
1404.8 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
86.2 mg