![Deser jagodowy z kaszy jaglanej Deser jagodowy z kaszy jaglanej](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/baafe189-eba4-4b41-99f3-e31e77b4e3b2/Derivates/fe764f09-da57-4b5e-b72d-1bfb9cba809e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kaszy jaglanej
- woda, wrząca, ilość do opłukania kaszy jaglanej
- 800 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 30 - 50 g ksylitolu
-
200
g jagód, świeżych
lub 200 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - owoce jagodowe, świeże, np. maliny, porzeczki, jagody, ilość do dekoracji
- 4 łyżki migdałów, w płatkach
-
4
łyżeczki syropu klonowego (opcjonalnie)
lub 4 łyżeczki miodu, płynnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1409.9 kJ / 336.8 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 4.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding orkiszowo-bananowy z gruszką
30 Min
Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami
10 Std. 30 Min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 Std.
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 Min
Pudding chia z musem jabłkowym
8h 15min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 Min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13hod. 10min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 Min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 Min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 Min
Pudding chia z galaretką borówkową
2 Std. 15 Min