
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kaszy jaglanej
- woda wrząca, ilość do opłukania kaszy jaglanej
- 800 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 30 - 50 g ksylitolu
-
200
g jagód, świeżych
lub 200 g jagód, mrożonych uprzednio rozmrożonych - owoce jagodowe, świeże np. maliny, porzeczki, jagody, ilość do dekoracji
- 4 łyżki migdałów, w płatkach
-
4
łyżeczki syropu klonowego (opcjonalnie)
lub 4 łyżeczki miodu, płynnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 336.8 kcal / 1409.9 kJ
- Białko
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 4.8 mg