Deser jagodowy z kaszy jaglanej

Deser jagodowy z kaszy jaglanej

3.8 126 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • kaszy jaglanej
    200 g
  • woda wrząca, ilość do opłukania kaszy jaglanej
  • napoju migdałowego, niesłodzonego
    800 g
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kardamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • ksylitolu
    30 - 50 g
  • jagód, świeżych
    200 g
    200 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • owoce jagodowe, świeże np. maliny, porzeczki, jagody, ilość do dekoracji
  • migdałów, w płatkach
    4 łyżki
  • syropu klonowego (opcjonalnie)
    4 łyżeczki
    4 łyżeczki miodu, płynnego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 336.8 kcal / 1409.9 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 65.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 4.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...