Urządzenia i Akcesoria
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy jaglanej
-
woda wrząca, ilość do opłukania kaszy jaglanej
-
800 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 - 50 g ksylitolu
-
200 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych200 g jagód, świeżych
-
owoce jagodowe, świeże np. maliny, porzeczki, jagody, ilość do dekoracji
-
4 łyżki migdałów, w płatkach
-
4 łyżeczki miodu, płynnego4 łyżeczki syropu klonowego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
4.8 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1409.9 kJ /
336.8 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
65.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Pudding chia z galaretką borówkową
2 godz. 15 min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami
10 godz. 30 min
Nocna owsianka migdałowo-marchewkowa
8 godz. 10 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 godz. 15 min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 godz. 15 min
Owsianka kawowa z orzechami pekan i amarantusem
40 min
Migdałowy pudding z chia
15 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min