Deser jagodowy z kaszy jaglanej
TM5 TM6

Deser jagodowy z kaszy jaglanej

4.2 (33 oceny)

Składniki

  • 200 g kaszy jaglanej
  • woda, wrząca, ilość do opłukania kaszy jaglanej
  • 800 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 30 - 50 g ksylitolu
  • 200 g jagód, świeżych
    lub 200 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • owoce jagodowe, świeże, np. maliny, porzeczki, jagody, ilość do dekoracji
  • 4 łyżki migdałów, w płatkach
  • 4 łyżeczki syropu klonowego (opcjonalnie)
    lub 4 łyżeczki miodu, płynnego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1409.9 kJ / 336.8 kcal
Białko
8.4 g
Węglowodany
65.5 g
Tłuszcz
8.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
4.7 g
Sód
4.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie