Urządzenia i Akcesoria
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
130 g tapioki, drobnej
-
400 g wody gorącej
-
300 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
50 g wody
-
40 g brązowego cukru
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej1 łyżka skrobi kukurydzianej
-
400 g mleczka kokosowego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
58.3 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
1614.5 kJ /
385.9 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
51.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Pudding z tapioki i mus z miechunki peruwiańskiej
45 min
Pudding chia z galaretką borówkową
2 godz. 15 min
Placki z mąki ryżowej z frużeliną wiśniową i koktajl z owoców leśnych
45 min
Legumina z tapioki
50 min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 godz. 15 min
Migdałowy pudding z chia
15 min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min
Pudding czekoladowy z chia
20 min
Kokosowy pudding chia z malinami
3 godz. 5 min