Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową

Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową

4.4 521 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 130 g tapioki, drobnej
  • 400 g wody gorącej
  • 300 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
    300 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 50 g wody
  • 40 g brązowego cukru
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
    1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 385.9 kcal / 1614.5 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 51.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 58.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...