Urządzenia i Akcesoria
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
130 g tapioki, drobnej
-
400 g wody gorącej
-
300 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
50 g wody
-
40 g brązowego cukru
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej1 łyżka skrobi kukurydzianej
-
400 g mleczka kokosowego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
58.3 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
1614.5 kJ /
385.9 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
51.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pudding z tapioki i mus z miechunki peruwiańskiej
45min
Legumina z tapioki
50min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20min
Migdałowy pudding z chia
15min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55min
Kokosowa jaglanka z malinami
30min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50min
Kokosowy pudding chia z malinami
3h 5min
Pudding czekoladowy z chia
20min