Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
TM5 TM6

Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową

4.4 (176 ocen)

Składniki

  • 130 g tapioki, drobnej
  • 400 g wody, gorącej
  • 300 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
    lub 300 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 50 g wody
  • 40 g brązowego cukru
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze
na 4 porcje
Kalorie
6695.5 kJ / 1599.2 kcal
Białko
10.8 g
Węglowodany
228.1 g
Tłuszcz
73.2 g
Błonnik
6.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 79 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy