Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
TM6 TM5

Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową

4.4 (402 oceny)

Składniki

  • 130 g tapioki, drobnej
  • 400 g wody, gorącej
  • 300 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
    lub 300 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 50 g wody
  • 40 g brązowego cukru
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
    lub 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1614.5 kJ / 385.9 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
51.9 g
Tłuszcz
14.2 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Błonnik
1.9 g
Sód
58.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy