![Legumina z tapioki Legumina z tapioki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5442E658-F8D0-4438-9456-1754B3E38A4A/Derivates/4d95b1ba-b69f-4d09-88b7-1d6f6318de52.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g tapioki, drobnej
- woda, ilość do namoczenia tapioki
- 340 - 360 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 460 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 20 g cukru
- 2 łyżki wiórków kokosowych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1031 kJ / 246.2 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
20 Min
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
2 godz. 55 min
Pudding ryżowy
55 min
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
20 Min
Migdałowy pudding z chia
15min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 分钟
Kokosowa jaglanka z malinami
30min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 Min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min
Pudding z tapioki i mus z miechunki peruwiańskiej
45 Min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 Min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 Min