Urządzenia i Akcesoria
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy jaglanej
-
woda wrząca, ilość do opłukania kaszy jaglanej
-
400 g mleka kokosowego
-
400 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
2 - 3 banany pokrojone na kawałki
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych200 g malin, świeżych
-
20 g ksylitolu
-
wiórki kokosowe ilość do dekoracji
-
mięta pieprzowa, świeża ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.3 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
2164.6 kJ /
517 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Węglowodany
76.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Migdałowa quinoa z owocami
30 min
Nocna owsianka migdałowo-marchewkowa
8 godz. 10 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min
Owsianka kokosowa z malinami i borówkami
20 min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym
20 min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 min