Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa

Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa

4.6 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g słonecznika łuskanego uprzednio uprażonego
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • ½ ząbka czosnku
  • 1 gałązka tymianku, świeżego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g oleju kokosowego
  • 35 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • tymianek, świeży do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 328.9 kcal / 1375.9 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 25.7 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Sód 744.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...