
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
50 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g słonecznika łuskanego uprzednio uprażonego
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
1 gałązka tymianku, świeżego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g oleju kokosowego
-
35 g komosy ryżowej (quinoa)
-
500 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
tymianek, świeży do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
328.9 kcal /
1375.9 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
25.7 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Sód
744.9 mg