Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 800 g cukinii, nieobranej, pokrojonej na kawałki
- 500 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 300 g strączków młodego, zielonego groszku
- 5 - 10 g liści mięty, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 640.6 kJ / 153 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 Std.
Zupa krem z jarmużu
30 Min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 Min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 Std. 30 Min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min
Zupa krem z pora z serem
30 Min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 Min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 Min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 Min