Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem

Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem

4.5 124 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g masła
  • 800 g cukinii nieobranej, pokrojonej na kawałki
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 300 g strączków młodego, zielonego groszku
  • 5 - 10 g liści mięty, świeżych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 153 kcal / 640.6 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 7.2 g
Węglowodany 20.4 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...