
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
800 g cukinii nieobranej, pokrojonej na kawałki
-
500 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
300 g strączków młodego, zielonego groszku
-
5 - 10 g liści mięty, świeżych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
153 kcal /
640.6 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
7.2 g
Węglowodany
20.4 g
Błonnik
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa krem z dyni z gruszką
55min
Zupa krem z fioletowych warzyw
45min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z cukinii
25min