Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem

Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem

4.5 121 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • masła
    30 g
  • cukinii nieobranej, pokrojonej na kawałki
    800 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • strączków młodego, zielonego groszku
    300 g
  • liści mięty, świeżych
    5 - 10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 153 kcal / 640.6 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 7.2 g
Węglowodany 20.4 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...