Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 800 g wody
- 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 30 g mąki kukurydzianej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250
g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
lub 250 g zielonego groszku, świeżego - 200 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 90 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa krem z groszku
40 Min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa krem z ziemniaków
40 Min
Zupa krem z warzyw
35 Min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 Min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min