
Urządzenia i Akcesoria
Zupa selerowo-gruszkowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
600 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264 kcal /
1104 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z porów
30 min