Zupa selerowo-gruszkowa
TM5 TM6

Zupa selerowo-gruszkowa

4.0 (112 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 400 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 400 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 600 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1104 kJ / 264 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy