Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
500 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
650 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego1 łyżeczka tymianku, świeżego tylko liście
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, 12% tłuszczu
-
2 - 3 krople sosu Worcestershire
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
350 kJ /
84 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa marchewkowa z imbirem
50 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 Min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30 Min
Zupa krem z porów
30 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z ziemniaków
40 Min
Zupa krem z warzyw
35 Min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Zupa krem z cukinii
25 Min