Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 15 g oliwy z oliwek
- 650 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) -
1
łyżeczka tymianku, świeżego, tylko liście
lub ½ łyżeczki tymianku, suszonego - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g śmietany, 12% tłuszczu
- 2 - 3 krople sosu Worcestershire
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 350 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z groszku
40min