
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z marchewki z pieczoną ciecierzycą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
90 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
200 g ciecierzycy, ugotowanej (patrz wskazówka)
-
20 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli plus 2 szczypty do przyprawienia ciecierzycy
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 2 szczypty do przyprawienia ciecierzycy
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła klarowanego (patrz wskazówka)
-
800 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
jogurt naturalny do dekoracji
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
228 kcal /
955 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1080 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska