
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z marchewki z pieczoną ciecierzycą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonej soczewicy, suszonej90 g
-
ciecierzycy, ugotowanej (patrz wskazówka)200 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
soli plus 2 szczypty do przyprawienia ciecierzycy¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus 2 szczypty do przyprawienia ciecierzycy½ łyżeczki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła klarowanego (patrz wskazówka)20 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki800 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
jogurt naturalny do dekoracji
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
228 kcal /
955 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1080 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska