
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jabłkowo-selerowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 - 150 g
-
oleju20 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki350 g
-
jabłek (np. Szampion), obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki200 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu80 - 100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
kurkumy, suszonej, mielonej¼ łyżeczki
-
cukru1 szczypta
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)½ - 1 łyżka
-
szczypiorku, świeżego posiekanego, do dekoracji2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
119 kcal /
497 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JABŁKA I GRUSZKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z porów
30 min