
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jabłkowo-selerowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
100 - 150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
350 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
200 g jabłek (np. Szampion), obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
600 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
80 - 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 szczypta cukru
-
½ - 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
119 kcal /
497 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JABŁKA I GRUSZKI
9 Przepisów
Polska
Polska