Zupa krem z selera z jabłkiem

Zupa krem z selera z jabłkiem

4.2 317 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • selera pokrojonego na 3 cm kawałki
    600 g
  • selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
    120 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła
    25 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ łyżeczki
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    250 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 86 kcal / 359 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 492 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...