
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z selera z jabłkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
600 g korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki
-
120 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
25 g masła
-
800 g wody
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
86 kcal /
359 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
492 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska