Zupa krem z selera z jabłkiem

Zupa krem z selera z jabłkiem

4.2 330 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 120 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 g masła
  • 800 g wody
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 86 kcal / 359 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 492 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...