Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g selera, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 120 g selera naciowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 25 g masła
- 800 g wody
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 359 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 492 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa krem z porów
30min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45min