Kremowa zupa z pieczonych buraków

Kremowa zupa z pieczonych buraków

4.5 652 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonych buraków średnich, nieobranych
    300 g
  • oliwy z oliwek do skropienia buraków
    1 łyżka
  • korzenia imbiru, świeżego obranego, przekrojonego na pół
    10 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • masła
    20 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soku pomarańczowego
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 109.2 kcal / 456.9 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 8.6 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 241.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...