
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa z pieczonych buraków
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
300 g czerwonych buraków średnich, nieobranych
-
1 łyżka oliwy z oliwek do skropienia buraków
-
10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, przekrojonego na pół
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
500 g wody
-
1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g soku pomarańczowego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
109.2 kcal /
456.9 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
8.6 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
241.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska