Kremowa zupa z pieczonych buraków

Kremowa zupa z pieczonych buraków

4.5 656 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g czerwonych buraków średnich, nieobranych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek do skropienia buraków
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, przekrojonego na pół
  • 50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 20 g masła
  • 500 g wody
  • 1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g soku pomarańczowego
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 109.2 kcal / 456.9 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 8.6 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 241.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...