Risotto alle castagne

Risotto alle castagne

3.5 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porzioni

Składniki

  • 25 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 130 g di castagne cotte e pelate
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cipolla in quarti
  • 160 g di riso Carnaroli (17/18 minuti di cottura)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale
  • 430 g di acqua
  • 10 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 105.9 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 2177.8 kJ / 520.5 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 82.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...