Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno a metà
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli o Arborio, cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 800 g di acqua
- 20 g di dado per brodo vegetale
- 150 g di caprino fresco
- olio di semi di arachide q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2156.5 kJ / 515.5 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 72.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 272.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca
30min
Risotto ricotta e spinaci
30min
Rotolo ai piselli
50min
Alberelli di sfoglia
1h 30min
Risotto alle castagne
30min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
35min
Frullato viola
10min
Risotto zafferano e speck
35min
Polpette di cavolo viola
1h 30min
Risotto zafferano e salsiccia
40min
Risotto mele, speck e timo
40min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min