Risotto con petali di carote e caprino

Risotto con petali di carote e caprino

4.9 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 350 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di scalogno a metà
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli o Arborio, cottura 14 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 800 g di acqua
  • 20 g di dado per brodo vegetale
  • 150 g di caprino fresco
  • olio di semi di arachide q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 272.1 mg
Białko 12.7 g
Kalorie 2156.5 kJ / 515.5 kcal
Tłuszcz 20.3 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 72.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...