Risotto arancia, robiola e rosmarino

Risotto arancia, robiola e rosmarino

4.3 537 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scorza di arancia (senza la parte bianca) 2 cm
  • 5 g di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 30 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 50 g di vino bianco
  • 100 g di succo di arancia, spremuto fresco
  • 700 g di acqua calda
  • 10 - 15 g di dado per brodo vegetale
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di robiola

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 470.8 kcal / 1969.6 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 69.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 419 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...