Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scorza di arancia (senza la parte bianca), 2 cm
- 5 g di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 50 g di vino bianco
- 100 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 700 g di acqua calda
- 10 - 15 g di dado per brodo vegetale
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 100 g di robiola
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1969.6 kJ / 470.8 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 69.2 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 419 mg
Alternatywne przepisy
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35min
Risotto con fichi e speck
40 Min
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35min
Risotto melone e speck
40 Min
Risotto alle more
40 Min
Risotto mele e radicchio rosso
40 Min
Risotto pere e Taleggio
40 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45 Min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min