Risotto arancia, robiola e rosmarino
TM6 TM5 TM31

Risotto arancia, robiola e rosmarino

4.3 (498 ocen)

Składniki

  • 30 g di scorza di arancia (senza la parte bianca), 2 cm
  • 5 g di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 30 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 50 g di vino bianco
  • 100 g di succo di arancia, spremuto fresco
  • 700 g di acqua calda
  • 10 - 15 g di dado per brodo vegetale
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di robiola

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1969.6 kJ / 470.8 kcal
Białko
7.9 g
Węglowodany
69.2 g
Tłuszcz
16.8 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Błonnik
1.2 g
Sód
419 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy