Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno (30 g circa) a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di Gorgonzola
- 20 g di gherigli di noci, sminuzzati grossolanamente
- 1 cucchiaio di miele di acacia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2196.6 kJ / 525 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla birra
35 Min
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35 Min
Risotto ai quattro formaggi
40 min
Risotto alla valdostana
35 Min
Risotto alle more
40 min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1j
Risotto pere e Taleggio
40 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto affumicato
35 Min
Risotto al Barolo
30 min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min
Risotto con Brie, speck e noci
35 Min