Risotto al gorgonzola e noci al miele

Risotto al gorgonzola e noci al miele

4.4 199 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 scalogno (30 g circa) a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli o Arborio cottura 17 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di Gorgonzola
  • 20 g di gherigli di noci sminuzzati grossolanamente
  • 1 cucchiaio di miele di acacia

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 525 kcal / 2196.6 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 21.7 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...