Risotto pere e Gorgonzola
TM6 TM5

Risotto pere e Gorgonzola

4.6 (419 ocen)

Składniki

  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 200 g di Gorgonzola dolce a pezzi piccoli
  • 200 g di pere, sbucciate e a dadini (1 cm)
  • 30 g di burro

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2401 kJ / 574 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
70 g
Tłuszcz
28 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy