Risotto pere e Gorgonzola

Risotto pere e Gorgonzola

4.5 476 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 200 g di Gorgonzola dolce a pezzi piccoli
  • 200 g di pere sbucciate e a dadini (1 cm)
  • 30 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15 g
Kalorie 2401 kJ / 574 kcal
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...