Risotto pere e Gorgonzola

Risotto pere e Gorgonzola

4.5 452 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a pezzi
    60 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
    320 g
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di acqua
    700 g
  • di sale
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • di Gorgonzola dolce a pezzi piccoli
    200 g
  • di pere sbucciate e a dadini (1 cm)
    200 g
  • di burro
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 574 kcal / 2401 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...