Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 480 g di riso Carnaroli (cottura 14-16 minuti)
- 100 g di vino bianco secco
- 900 - 950 g di acqua
- 10 g di dado per brodo vegetale
- 300 g di pere, sbucciate e a dadini (1 cm)
- 200 g di Gorgonzola dolce a pezzi piccoli
- 70 g di gherigli di noci a pezzi
- 60 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2489.3 kJ / 595 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 70.6 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 282.7 mg
Alternatywne przepisy
Risotto mascarpone e pepe rosa
35 Min
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 Min
Risotto con fichi e speck
40 min
Risotto radicchio e uva
40 min
Risotto pere e Castelmagno
35 Min
Gnocchi alla romana alle erbette
1j 30 menit
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 min
Risotto zafferano e speck
35 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto zafferano e salsiccia
40 min
Risotto viola cavolo cappuccio e Casera
40 min
Risotto mele, speck e timo
40 min