Risotto pere, Gorgonzola e noci

Risotto pere, Gorgonzola e noci

4.3 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 80 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 480 g di riso Carnaroli (cottura 14-16 minuti)
  • 100 g di vino bianco secco
  • 900 - 950 g di acqua
  • 10 g di dado per brodo vegetale
  • 300 g di pere sbucciate e a dadini (1 cm)
  • 200 g di Gorgonzola dolce a pezzi piccoli
  • 70 g di gherigli di noci a pezzi
  • 60 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 282.7 mg
Białko 13.3 g
Kalorie 2489.3 kJ / 595 kcal
Tłuszcz 29.5 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 70.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...