Risotto mele, speck e timo

Risotto mele, speck e timo

4.4 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 - 3 rametti di timo fresco le foglioline
  • 50 g di scalogno a pezzi
  • 120 g di speck a cubetti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
  • 60 g di vino bianco
  • 820 g di acqua
    820 g di brodo vegetale
  • 5 g di sale
  • 200 g di mele a cubetti (1 cm)
  • 40 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 969.7 mg
Białko 14.4 g
Kalorie 2256.5 kJ / 539.3 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 71.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...