Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di fragole, pulite e in quarti
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio cottura 14 minuti)
- 100 g di vino rosso
- 700 g di acqua
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 100 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2021 kJ / 483 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto funghi e mirtilli
35min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Risotto fragole e cioccolato
30min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35min
Risotto al Barolo
30min
Risotto alle more
40min
Risotto fragole e pesto di rose
40min
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35min
Risotto alla birra
35min
Risotto pere e Taleggio
40min