Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy

Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy

3.7 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzione

Składniki

  • 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 30 g di scalogno
  • 30 g di burro
  • 320 g di riso Carnaroli tempo di cottura 14-15 minuti (vedere consigli)
  • 50 g di brandy
  • 260 g di chicchi di melagrana
  • 820 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 120 g di Gorgonzola a tocchetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1 mg
Białko 16.5 g
Kalorie 2382.8 kJ / 569.5 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 76.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...