Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
65 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ½ ząbka czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
⅔ łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 ⅓ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
60 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
25 g korzenia pietruszki pokrojonego w 5 mm plastry
-
25 g korzenia selera pokrojonego w 5 mm kostkę
-
130 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
670 g wody
-
1 ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
⅓ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
⅔ cytryn ekologicznej
-
270 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wariant)
-
65 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
pieczywo do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
233.9 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
749.1 kJ /
179.1 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min