
Urządzenia i Akcesoria
Brokułowa zupa z soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół110 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek15 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
curry, mielonego½ łyżeczki
-
wody800 g
-
brokułów tylko łodygi, pokrojone na 2 cm kawałki340 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
płatków drożdżowych4 łyżki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
suszonych płatków chili¼ łyżeczki
-
czerwonej soczewicy, suszonej120 g
-
różyczek brokułu130 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
253.2 kcal /
1059.4 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
35.4 g
Błonnik
9.4 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
80.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska